responsive webdesign

Responsive Webdesign

In het jaar 2023 waarin de meerderheid van de mensen Internet raadpleegt via een mobiele telefoon of tablet is het een het must dat uw website voldoet aan responsive webdesign.

Wat is responsive webdesign eigenlijk?Responsive webdesign maakt het mogelijk om een website te bekijken op alle soorten apparaten en schermformaten. Dit betekent dat wanneer een website wordt bekeken op een mobiel, tablet, laptop of desktop computer, deze volledig kan worden bekeken zonder de pagina in of uit te hoeven zoomen. Responsive webdesign zorgt ervoor dat de lay-out zich aanpast aan de grootte van het browservenster, wat een zeer nuttig hulpmiddel is bij het ontwerpen van een website.

Deze ontwerpbenadering is bedoeld als een alternatief voor het ontwerpen van meerdere versies van een website voor weergave op verschillende apparaten. Responsive webdesign is echter veel meer dan alleen het aanpassen van het formaat van een website. De term is een beetje een verkeerde benaming, want de ontwerpbenadering maakt eigenlijk gebruik van vloeiende lay-outs en gericht gebruik van progressieve verbeteringen om een optimale kijkervaring te bieden.

Waarom responsive webdesign?Nu steeds meer mensen mobiele apparaten gebruiken om op het web te surfen, is responsive webdesign een noodzaak geworden voor elk online bedrijf. Aangezien responsive webdesign geen toepassing is die u kunt installeren, maar een reeks technieken, is het noodzakelijk hier rekening mee te houden bij het aanpassen van bestaande sites of het maken van nieuwe.

Met het meerendeel van de bezoekers die smartphones en tablets gebruiken voor het raadplegen van uw website wordt responsive web design snel een must-have voor elk bedrijf dat online concurrerend wil blijven.

De voordelen van responsive webdesign opgesomd:

Efficiency: één keer investeren
Investering in de toekomst
Responsive webdesign is op alle media goed te bekijken
Goed voor zoekmachine optimalisatie van uw website

Is uw website mobiel vriendelijk?Voor veel website-eigenaren is het mobiele web een ‘do not enter’ gebied. Het mobiele web wordt gezien als een extra kostenpost bovenop een reeds bestaande website. Als u eigenaar bent van een normale website bent u zich ervan bewust dat er veel meer kosten zijn dan alleen het maken van een website, bijvoorbeeld: onderhoud en het ontwikkelen van updates voor de website. Mobiele websites zijn over het algemeen geen optie voor deze website-eigenaren. Dit is de reden waarom er nog steeds zoveel websites niet mobiel vriendelijk zijn. Google heeft dit jaar immers ook gezegd dat mobiel vriendelijk belangrijker is dan ooit voor de indexering van uw website!

Wij helpen u graag bij de ontwikkeling van uw responsive website!Bij Image2day Internet Diensten bouwen we eigenlijk alleen nog maar websites die gebaseerd zijn op responsive webdesign. Dit betekent dat één website alles is wat u nodig heeft voor al uw klanten, of ze uw site nu bekijken vanaf een desktopcomputer of vanaf een mobiel apparaat! Onze responsive websites worden gemaakt met behulp van de nieuwste standaarden die zorgen voor snelle prestaties op elk apparaat.